Γειτονιά Ποδηλάτου


Για πρώτη φορά φέτος θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην έκθεση Greek Travel Show για την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού σε συνεργασία με το σήμα Πιστοποίησης “Bike Friendly Hotel”.

Η σπουδαιότητα του Ποδηλατικού Τουρισμού όλο και διαφαίνεται ξεκάθαρα αφού το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα γυμνάζει. Άρα «συμφέρει».

Η ερασιτεχνική ποδηλασία είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες clubs με εκατομμύρια μέλη. Οι ποδηλάτες προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, όχι το κατακαλόκαιρο. Η δυναμική του Ποδηλατικού Τουρισμού για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Στη «Γειτονιά του Ποδήλατου» θα υπάρχουν ξενοδοχεία, που είναι είτε πιστοποιημένα ξενοδοχεία με το Σήμα Πιστοποίησης «Bike Friendly Hotel»,

Συνεργάτες του Σήματος που προμηθεύουν ξενοδοχεία ή περιοχές με ποδήλατα, όπως και περιοχές όπου θα ενημερώνουν τους επισκέπτες της έκθεσης Greek Travel Show για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες που προσφέρουν στους τουρίστες – ποδηλάτες ή σε εκείνους που απλά θέλουν να εξερευνήσουν την τριγύρω περιοχή του ξενοδοχείου με ένα ποδήλατο.