“Ανάλυση Ζήτησης Τουριστικών Αγορών ”


Η διαχείριση ενός τουριστικού προορισμού δεν μπορεί να ταυτίζεται μόνο με τις ενέργειες προβολής του. Απαιτεί αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, είτε αυτά έχουν να κάνουν με εναλλακτικές μορφές είτε και με άλλα εξειδικευμένα ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών.

Με το σκεπτικό, συνεπώς, ότι οφείλουμε να εστιάζουμε στο τι η κάθε αγορά αναζητά και όχι να επιβάλουμε στην αγορά εκείνο που εμείς προσφέρουμε, πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε το προσεχές Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το «TOURISM MARKET FORUM» στο πλαίσιο της έκθεσης “GREEK TRAVEL SHOW” που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία δεδομένου ότι αντιστρέφει την μέχρι σήμερα πρακτική της παρουσίασης των προορισμών στις αγορές, αφού οι αγορές είναι εκείνες που θα ενημερώσουν τους προορισμούς για τις διαμορφούμενες τάσεις και να συζητήσουν με τους προορισμούς τις δυνατότητες που εκείνοι διαθέτουν για να ανταποκριθούν σε αυτές.

Πρόθεσή μας δεν είναι να αναλωθεί η δίωρη αυτή συνάντηση σε παράλληλους μονολόγους, αλλά να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και από τις δύο πλευρές.

Στο Forum του Σαββάτου έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς που εξειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό από Αμερική, Κίνα , Ινδία και Κύπρο καθώς και άλλοι που ασχολούνται με θεματικές μορφές όπως ο Θρησκευτικός, Πολιτιστικός , Γαμήλιος, Βιωματικός και Ιατρικός, από Ασία και Ευρώπη.