Πλήθος προορισμών και τουριστικών προτάσεων στην 2η Greek Travel Show, από τις 4 έως τις 6 Μαΐου


Από αριστερά προς τα δεξιά ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, κ. Στράτος Ιωάννου και η υπεύθυνη της Greek Travel Show κα. Κατερίνα Τραπτσιώνη. 

Με 110 συμμετοχές, 9 Περιφέρειες και πολλούς δήμους από όλη την Ελλάδα, αλλά και με μια ευρεία γκάμα τουριστικών προτάσεων για όσους θέλουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους ξεκινά στις 4 Μαΐου η 2η Greek Travel Show, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi». Στη φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου, τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Ήπειρος, ενώ τιμώμενος δήμος είναι ο δήμος Λαμιέων.

Μεταξύ των Περιφερειών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται, εκτός από την Ήπειρο, η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο. Επίσης, πέραν του δήμου Λαμιέων, το «παρών» δίνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, ενώ από το Βόρειο Αιγαίο συμμετέχουν οι δήμοι Λέσβου και Σάμου. Στη φετινή διοργάνωση υπάρχει και διεθνές «χρώμα», με συμμετοχές χωρών, όπως η Σερβία, η Κένυα και οι Φιλιππίνες.

Η 2η Greek Travel Show, η οποία έχει ελεύθερη είσοδο, εξελίσσεται σε ένα μεγάλο εκθεσιακό τουριστικό «ραντεβού» ευρύτερης απήχησης με τη συμμετοχή τόσο Περιφερειών και δήμων της χώρας όσο και τουριστικών γραφείων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Αποτελεί δε τον χώρο όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, προσφορές, εκπτώσεις και να γνωρίσει όλες τις λεπτομέρειες για τον προορισμό που έχει επιλέξει.

Για πρώτη φορά φέτος δημιουργείται ειδικός χώρος στην έκθεση για την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού σε συνεργασία με το Σήμα Πιστοποίησης «Bike Friendly Hotel». Στη «Γειτονιά του Ποδήλατου» θα υπάρχουν ξενοδοχεία, γραφεία και εταιρείες που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες της έκθεσης για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες που προσφέρουν στους τουρίστες-ποδηλάτες ή σε όσους

θέλουν απλώς να εξερευνήσουν με ένα ποδήλατο την περιοχή που επιλέγουν.

Πέραν των ελκυστικών προορισμών, τους επισκέπτες της Greek Travel Show περιμένουν πολλές εκπλήξεις, όπως διαγωνισμοί και κληρώσεις δώρων, ενώ πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν από πολιτιστικά events με την παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα και γαστρονομικού χαρακτήρα γεγονότα μέχρι παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών. Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνεται η παρουσίαση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού το Σάββατο 5

Μαΐου στις 12:00 και η ημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας για τον θρησκευτικό τουρισμό την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 17:00.

Την ικανοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo για την ενίσχυση των μεγεθών της 2ης Greek Travel Show εξέφρασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος υπογράμμισε την έμφαση που δίνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στον τουρισμό μέσω των εκθεσιακών του δράσεων, όπως η νέα αυτή διοργάνωση, αλλά και η άνω των 30 ετών Philoxenia, που αποτελεί εκθεσιακό θεσμό για τον τουριστικό κλάδο.

Από την πλευρά της Τιμώμενης Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, κ. Στράτος Ιωάννου, επισήμανε ότι η Ήπειρος έχει τουρισμό 4 εποχών και τόσα πολλά τουριστικά θέλγητρα, που σε άλλες περιπτώσεις δεν τα διαθέτουν ολόκληρες χώρες. Μάλιστα, σημείωσε ότι στην Ήπειρο υπάρχει μεγάλο ποσοστό επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, ενώ προανήγγειλε νέες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα για τα 5 αρχαία θέατρα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης επισήμανε πως ο Τιμώμενος Δήμος της φετινής Greek Travel Show έχει μία στρατηγική συμμαχία με την ΔΕΘ-Helexpo, ενώ αναφέρθηκε στα πολυάριθμα μνημεία πολιτισμού και ιστορίας της περιοχής και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία στις 18-21 Μαΐου το 3ο διεθνές συμπόσιο μυκηναϊκού πολιτισμού. Ο κ. Σταυρογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία των Θερμοπυλών, ως πόλου προσέλκυσης τουρισμού, καθώς και στις αθλητικές διοργανώσεις, που υλοποιούνται με επίκεντρο την Λαμία.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε ότι πολλές φορές η τουριστική ανάπτυξη συνεχίζει να ταυτίζεται μόνο με τα νησιά, τη στιγμή που υπάρχουν προορισμοί με πολύ μεγάλες δυνατότητες και επιλογές, όπως η Ήπειρος και η Λαμία.

Η υπεύθυνη της έκθεσης Greek Travel Show κα. Κατερίνα Τραπτσιώνη υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η έκθεση.

Η Greek Travel Show πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ και του HATTA, ενώ υποστηρικτής είναι ο δήμος Αμαρουσίου. Χορηγοί της έκθεσης είναι η ΔΕΠΑ και η Fisikon.